Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Fat White Family på Pavilion

11715919_10153404470119268_502771633_n

Fat White Familys rykte som ett av de allra mest intresseväckande livebanden just nu har spridit sig långt utanför det södra London man en gång började skapa sin kult i. När de sex medlemmarna går upp på Roskildes Pavilionscen har klockan hunnit bli två på natten och man gör det för att stänga den andra dagen på festivalområdet.

Ledda av den karismatiska och destruktiva sångaren Lias Saudi spelar man sin degiga psykedeliska rock som ständigt är runt hörnet att explodera fullständigt in till gungande riff. Sången är rejält sänkt i reverb och mellansnacket försvinner ut i intet. Det spelar dock mindre roll när Lias på ett Jim Morrison-sätt rör sig på scenen och förhäxar den hängivna publiken.

När det skrivs om Fat Whites handlar det mer ofta än sällan om nakna scenuppträdanden eller andra tokigheter man haft för sig och som byggt på myten kring Londonbandet. Denna kväll visar bandet dock exakt vad man är kapabla till som de skickliga musikerna man faktiskt är. Enormt samspelta och kontrollerat oberäkneliga är det svårt att inte ryckas med och bli en del av sekten.

Trallvänliga låtar som Touch The Leather och I Am Mark E Smith får publiken på första raderna att gunga och att Lias dyker upp i publiken blir snarare en vana mot slutet av spektaklet. Fat White Family är i all sin enkelhet ett fantastiskt rockband och Lias Saudi en rockstjärna av den gamla skolan, och vad kan vara bättre mitt i Roskildenatten.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s