Artikel / Konserter / Recensioner

St. Vincent på Arena

StVincentPressPhoto_RenataRaksha_20131118_95958

Med ett av förra årets absolut bästa album och en Grammy i ryggen var det dags för Anne Clark att erövra Roskilde och Arena, scenen med det galna ljudet som till och med fick Timbuktu att låta tungt. Tyvärr verkar inte ljudet hinna med när St. Vincent kastar ut sina aviga gitarrslingor.

Debaser Medis var helt förtrollat av den varelse som var St. Vincent i höstas. Hennes scenpersona samspelade med publiken men med en otrolig integritet, hon hade alltid full kontroll, allt var på hennes villkor. Den känslan var inte lika stark den här gången. Ljudet blev ofta grötigt och inte många låtar lyfter som de borde, och förtjänar att göra.

Ibland glittrar det dock till och direkt blir hon sådär fantastisk som jag vet att hon kan vara. Rattlesnake och Huey Newton är rena kraftdemonstrationer och att hon helt plötsligt står fyra meter upp på en piedestal känns helt logiskt. Vi är inte värdiga att stå på samma nivå, och vi är nog helt okej med det.

Helhetsintrycket blir att ljudet inte gör ambitionen som finns hos “Annie” rättvisa. Hon snubblar på häckarna som hon brukar slänga sig över, samtidigt som hon spelar gitarr bakom nacken.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s