Artikel / Konserter / Recensioner

Jonathan Johansson på Stockholm Music & Arts Stora Scen


Foto: Annika Berglund

Jonathan Johansson visade redan på förra albumet, Klagomuren, att han kan skapa briljant popmusik med drömskt vackra melodier och tänkvärda texter. Med senaste alstret Lebensraum! har han tagit sig till en ytterligare ny nivå, och besitter nu en gedigen katalog att visa upp på scen.

En av årets kanske varmaste dagar i Stockholm har precis nått sin temperaturtopp när Jonathan kliver ut på scen. Hans helsvarta utstyrsel, med rock och tajta jeans ser alldeles för varm ut, men en riktig stjärna kompromissar väl aldrig? Med sina Thåströmaktiga handvridningar med spretande fingar och genomskinliga solglasögon ger han ett fascinerande självsäkert men plågat intryck.

Inledande Stromboli brinner följs, precis som på albumet av Ny / Snö, en välkomponerad inledning som passar lika fint live. Det nya materialet blandas sedan upp med äldre verk som Blommorna och Stockholm på ett skickligt sätt där allt passar in i helheten.

Produktionen på båda Jonathans senaste album är av högsta klass och otroligt små detaljer och melodislingor som går in i varandra är perfekt avvägda. Ljudteknikerna har tyvärr varierad framgång med detta under konserten. Ibland stämmer allt och det låter fantastiskt, men inte sällan går något fel vilket leder till att en basrytm tar över onödigt mycket, eller en avgörande kompfigur drunknar.

Avslutar gör kanske bästa låten från Lebensraum!, Lätt att släcka 98, och trots en del ljudproblem har Jonathan Johansson återigen bevisat att han för tillfället borde räknas in bland de största svenska popstjärnorna.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s