Artikel / Konserter / Recensioner

Daniel Norgren på Stockholm Music & Arts Stora Scen

150802_daniel_norgren_annika_berglund_4610

Foto: Annika Berglund

Daniel Norgren har med sitt senaste album Alabursy äntligen fått lite av den uppmärksamhet han förtjänar. Live är han en unikt genuin upplevelse som också innehåller mycket skicklig improvisation.

Först ut på Stora Scen under söndagen var Rudebon (jag vet, du har ingen aning om var det ligger, ville bara poängtera att det är långt ut i skogen) som gått från att vara en enmansorkester till att vara ackompanjerad av ett helt band på bara några år. Möjligheterna att variera soundet har därmed ökat enormt, vilket framförallt märks på förmågan att skapa dynamik på ett helt nytt sätt. Intensiteten höjs och sänks om vartannat på ett effektfullt sätt som håller åskådaren uppmärksam.

Mannen med kepsen långt ner i pannan har blivit mer av en entertainer på senaste tiden, han vågar oftare ta ut svängarna, och gör det oerhört skickligt. Hans karakteristiska, lite amerikanska och känslofyllda stämma gör att varje ord känns äkta, vilket förstärks ytterligare av den sparsamt använda, ängsliga gitarren. Norgren hinner även med att visa upp sina klaviaturkunskaper, vilket väl är helt i sin ordning som den multiinstrumentalist han är.

Bäst är Moonshine Got Me, som blir precis vad den ska vara, ett långt jam där solona och licksen avlöser varandra med ständig variation. Whatever Turns You On och Why May I Not Go Out And Climb The Trees? är andra höjdpunkter under vad som är en utmärkt konsertinledning på festivalens andra och sista dag.

Betyg: 5/7

 

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s