Artikel / Konserter / Recensioner

Noonie Bao på Stockholm Music & Arts Stora Scen

150802_noonie_bao_annika_berglund_4667

Foto: Annika Berglund

Noonie Bao är lika aktuell som alltid. Nu är album nummer två på ingång, alstret som ska följa upp I am Noonie Bao från 2012, vilket hon blev grammisnominerad som årets nykomling för.

Orange klänning och orange hår, ett färgglatt och piggt uttryck som också passar den musik 27-åringen skapar för tillfället. Lättsmält men samtidigt nyskapande och intressant pop är vad vi kan vänta oss från det kommande albumet. Nya singeln I’m In Love har redan spelats över en halv miljon gånger på Spotify och remixats flitigt.

Spelningen inleds tyvärr med någon form av ljudproblem. Vasst rundgångsljud och störande brummande strömmar från förstärkarna bakom en synbart irriterad Noonie. När väl ljudet är som det ska slappnar hon snabbt av och agerar mer naturligt på scen. Responsen från publiken förblir dock minimal, inte många pensionärer har hört talas om henne, och de yngre är fortfarande slitna sen gårdagen.

Låtar från debuten blandas upp med nytt osläppt material, som många gånger låter lovande och med ett mer utvecklat och självsäkert uttryck. Ibland känns det dock som att ljudbilden inte blir som önskad, även utan störningsljud. Mixen är inte alltid vältajmad, vilket leder till att vissa viktiga melodislingor eller basgångar försvinner.

Noonie Bao visar att hon är en skicklig låtskrivare, och med mer lyckade förutsättningar skulle hon garanterat kunna skapa en dansfest av rang.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s