Artikel / Konserter / Recensioner

Beck på Way Out West 2015

beck

Foto: Annika Berglund

Trots att Beck imponerade, och egentligen stod för en bättre konsert än The Strokes när han agerade förband, var min plan att efter 40 minuter gå mot Linnétältet och FKA Twigs. Planen höll inte, eftersom mannen i hatten gjorde det omöjligt att lämna Flamingo.

Beck kan verkligen göra precis allt. Indierock, radiohits, reggae, popballader och elektroniska dansmästerverk är bara några exempel på genres han bemästrar. Om han bara ville skulle han säkert kunna spela både metal och klassiskt, på ett respektabelt sätt.

Inledande Devil’s Haircut följs av Loser, och redan där har han hela Slottsskogen med sig. Havet(nåväl, ett iaf) av SL-kort som hålls upp samtidigt som åka pendeltåg skriks från publiken är en mäktig allsångsuppvisning. Hitsen radas sedan upp, variationen är oändlig och han slutar aldrig att överraska. Backdropen visar hela tiden nya hypnotiserande animationer som passar perfekt till musiken.

Hell Yes, Blue Moon, Dreams och Where It’s At där bandmedlemmarna tillåts briljera med solostycken och bland annat Crazy Frog snurras in, är solklara höjdpunkter. Att han inför extranumret klipper av en tejp med texten “Crime Scene”, som satts upp framför scenen är fullt rimligt då han precis brutalt slaktat alla andra akter under första dagen. Beck visar upp hela sitt register på ett avslappnat och självsäkert, men ändå ödmjukt sätt som klär honom perfekt.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s