Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

Caribou på Way Out West 2015

Foto: Annika Berglund

Foto: Annika Berglund

Dan Snaith har i femton år skapat musik under namnen Manitoba, Daphni och Caribou. Under Way Out West andra dag går det att bevittna två av dessa och inte minst det sistnämnda får publiken att strömma till Linnétältet som snabbt fylls på. Trots att Snaith inte är ny i gemet var det med fjolårets Our Love han fick sitt riktigt breda erkännande, detta präglar också låtlistan vilket märks direkt då självaste titelspåret inleder spelningen.

Live har den vitklädde Snaith med sig ett fullt band och tillsammans återskapar man Caribous experimentella samt tålmodiga elektronisk musik på ett väldigt fylligt sätt. Lager läggs på lager och publiken binds in för att ledas vidare till nya dimensioner i Dan Snaiths universum.

Fokus ligger inte på att dra av så många låtar som möjligt utan varje enskilt stycke från de två senaste albumen Our Love och Swim får sin välförtjänta tid i rampljuset när bandet bryter ner, bygger upp och förstärker partier. Det är en enormt ambitiös scenshow man bjuder på och åskådarnas spontanjubel blir bensin för Caribou som har fullkontroll på den röktdränkta scenen.

Dansanta Odessa får tältet att explodera innan Caribou leder oss in till en uppvisning av Can’t Do Without Yous samtliga sidor. Genom avslutningslåten Sun visar Dan Snaith och hans band en sista gång upp vad man är kapabla till när den redan sex minuter långa låten blir nästan det dubbla och Snaiths röst ekar ut samtidigt som vi är på väg ut i rymden.

Caribou släppte ett av fjolårets mest fascinerande album, ett album som tagit såväl Caribou som hans liveshow till nya höjder.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s