Artikel / Konserter / Recensioner

Shura på Stay Out West 2015

shura

Foto: Adrian Pehrson

Shura, eller Aleksandra Denton, som hon egentligen heter, övertygar mer och mer för varje singel som släpps. Live tar hon också nya steg hela tiden, och på Bananpirens Panorama skapar hon stämningsfull dansfest med sin svävande elektroniska pop.

20 minuter sen är hon, men inte alls på ett divigt sätt. Hon ler ödmjukt i snacken mellan låtarna och verkar verkligen uppriktigt glad över alla som är där, 03.00 på natten till lördag. Samtidigt är hon så självklar och säker på scen, som om hon aldrig stått någon annanstans i hela sitt liv.

Ena stunden lägger hon de mest drömska syntmattorna, för att i nästa hoppandes som en dåre fullkomligt hamra sönder gitarren. Hennes röst lägger sig perfekt som ytterligare ett lager ovanpå den atmosfäriska ljudbilden.

Indecision är precis lika fulländad som senast på Sónar och det är omöjligt att inte förlora sig i en mjuk men intensiv gungande dans. Största höjdpunkten är dock avslutande White Light, det över sju minuter långa mästerverket gör sig perfekt som avslutningslåt med sina stora dynamikförändringar.

Shura har verkligen ett utpräglat eget sound som dessutom gör sig perfekt live en sen sommarkväll. Ett fullängdsalbum kan inte komma snart nog från denna Rysk-brittiska blivande stjärna.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s