Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

bob hund på Popaganda 2015

11949636_10207570663531413_2096662564_n

bob hund har snart varit ett band i 25 år, på 2015 års upplaga av Popaganda i Stockholm får man äran att avsluta den första av två dagar. Ett 25 år gammalt indierockband som hade sin storhetstid för över femton år sedan må låta något trist och tryggt för en popfestival att gå ut sin första dag med. Det är det inte, för bob hund är fortfarande något av det skevaste och vackraste det här landet kan erbjuda.

Det tar inte många sekunder för Thomas Öberg att sätta agendan, redan innan första tonen från inledande Hollywood Nästa är tagen har den elastiska figuren hunnit med en känga till huvudstaden och konsumtionssamhället. Eller så får det åtminstone tolkas, för när det gäller en poppoet som Thomas Öberg de facto är får teman som vanligtvis kan klassas som plakatpolitik helt nya skimmer.

Under den dryga timmen hinner bob hund gå igenom klassiker som Nu Är Det Väl Revolution På Gång, kalla upp en kör till den vackra Blommor På Brinnande Fartyg samt introducera att den gamle hunden fortfarande kan genom Hjärtskärande Rätt och RockaBilligt. Allt detta ständigt med en tydlig bob hund-stämpel på, främst via Thomas Öbergs absurda livepersona som på något sätt lyckas komma undan med att vara världens största as och ändå ödmjuk på samma gång.

Framför den vackra virkade backdroppen lyckas veteranerna på sina lånade instrument gång på gång återuppfinna sig själv. Varenda minut känns det självklart att det är just detta band från det glada 90-tal svensk indiemusik upplevde som lever kvar och fortfarande är relevanta.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s