Artikel / Konserter / Nyheter / Recensioner

James Blake på Popaganda 2015

  

James Blake har i strax över ett halvt decennium förgyllt musikvärlden med sin karaktäristiska musik. Redan innan debutalbumet landade år 2011 hade Londonproducenten gjort sig ett namn genom ett flertal nyskapande produktioner och sedan dess har framgångståget kört på utan några större stopp.

Den 28 augusti 2015 står han på Popagandas största scen och tar avstamp från där allt började med genom Air & Lack Thereof för att sedan gå vidare till CMYK, två instrumentala verk från tiden där den stilrena figuren som sitter stillsamt på scen ännu inte börjat sjunga ut. Ett vågat val som dock faller sig väl och visar upp Blakes register från första början.

Tillsammans med sitt liveband lyckas den gode James gång på gång skapa enorma ljudkulisser som tar över både kropp och själ. Oavsett om det gäller den minimalistiska I Never Learnt To Share, den smutsgia 200 Press eller den mysvänliga Limit To Your Love. Det bjuds även på ohört material i form av Radio Silence från den kommande efterlängtade tredje skivan förutom en god blandning från den redan starka katalogen James Blake besitter.

Publikens kärlek syns tydligt och spontanjubel utbryter ofta när 26-åringen på scen kontrollerar folkmassan som marionettdockor genom stora som små medel. Blake är känd att likt många i sitt fack vara något uttryckslös på scen och låta musiken tala för sig själv, så är även fallet denna kväll även fast James bjuder på inte bara ett utan två (!) ovanliga skratt. Bara en sådan sak gör konserten minnesvärd.

Kvällens spelning visar från första till sista minut varför James Blake förtjänar sin roll som en av vår tids mest intressanta musiker.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s