Artikel / Konserter / Recensioner

Amason på Popaganda 2015

  
Vissa band är verkligen perfekta eftermiddag-i-solen-på-festival-band. Amason är just nu Sveriges överlägset bästa sådant.

I vad som mycket väl kan ha varit den här sommarens sista riktiga eftermiddagssol hade Amason lyxen att stå på Eriksdalsbadets största scen. Och vi lyxen att stå framför den. Med sina vackra och nyskapande popmelodier fick de publiken att känna ett kollektivt lyckorus där allt för stunden var perfekt.

Publiken som samlats för att höra Kelly och Älgen är en av festivalens dittills största och det med all rätt. Amanda Bergmans röst ger rysningar med jämna mellanrum, samtidigt som de snabba men ändå försiktiga trummorna får fötterna att röra sig. Snygga sångstämmor och stämningsfullt pianospel gifter sig otroligt effektfullt och det är tydligt att det är riktigt skickliga musiker som står på scen.

Proffsigheten blandas upp med lekfullhet när Foreigners I Wanna Know What Love Is blandas in, till publikens stora nöje. Kelly och Went To War är annars föreställningens vassaste nummer och allsången är ofta närvarande.

Att Amason gått från att ses som ett sidoprojekt till ett av Sveriges just nu mest uppskattade liveband är otroligt tydligt på Popaganda 2015. Då har de bara ett album, om än ett väldigt starkt sådant, i bagaget. Amason är redo att ta popsverige fullt ut, det borde bara vara en tidsfråga. 

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s