Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#57: FEWS

fews

FVI Introducerar #57 
FEWS
Facebook
Twitter – SoundcloudSpotify

Trots att FEWS till majoriteten består av svenska medlemmar har det varit oförtjänt tyst om bandet på hemmaplan. Kanske är det inte konstigt då man spenderat majoriteten av sin tid på de brittiska öarna och tidigare dissat den svenska livescenen. Hur som helst är man ett av de absolut mest lovande banden som har någonting med Sverige att göra, men främst är man jävligt bra.

Under fjolåret presenterade man sig väl genom debutsingeln ILL, utgiven via Speedy Wunderground. En åtta minuter lång introduktion till bandets motoriska post-punk med en psykedelisk touch. Ett spår som hypnotiserar lyssnaren från första sekund och blir mer beroendeframkallande ju längre den lider. Debuten ledde inte bara till en stor hype kring bandet utan man blev också signade av självaste Play It Again Sam (PIAS).

På PIAS debuterade man i november med nygamla singeln The Zoo, ett betydligt kortare men minst lika lovande spår med liknande kvaliteter som debuten. FEWS har med andra ord något mycket spännande på gång och till sin hjälp har man den hyllade producenten Dan Carey som tidigare jobbat med akter som Bloc Party, TOY och Franz Ferdinand. Bandet är bokade till SXSW och under 2016 första hälft väntas första plattan släppas. Det finns alltså mycket som talar för att stora stunder väntar från bandet vars sound varit sylvasst från allra första stund.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s