Artikel / FVI Introducerar / Lyssna / Nyheter

#58: Bakery

bakery

FVI Introducerar #58 
Bakery
Facebook –  Soundcloud – Hemsida

Än så länge vet världen inte så mycket om Bakery, en Berlintrio som under förra veckan delade med sig av sin debutsingel. Det första alstret går under namnet We Sea och är en hypnotiserande historia som under sitt färgstarka paraply täcker soul, psykedelia och trip hop.

We Sea är en kaxig och ambitiös introduktion till den experimentella trion som duger gott som någon, redan nu kan vi dock ta del av ytterligare ett spår från vad som fortfarande är att vänta. Den minst lika spännande U@ hade premiär hos Clash under förra veckan och trion själva förklarar: “‘U@’ was started as an experiment using a small kalimba, then we threw those sounds in the blender with a very special vocalist from Iceland. To create the next level of atmosphere we incorporated underlying guitar with lots of low frequencies, then vocalist Chris added the final touch with his poignant falsetto vocals in the end.”

Bägge spåren är hämtade från debutalbumet Lucy som väntas landa under året. För nu går det inte att säga mycket mer än att Bakery har något mycket spännande på gång och var inte förvånade om man snart är på allas läppar som en av de mest intressanta nykomlingarna.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s