Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#60: EERA

eera

FVI Introducerar #60 
EERA
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

EERA är den Londonbaserade Anna Lena Brulands projekt som den 4 mars släpper sin självbetitlade debut-EP. Redan i fjol uppmärksammades Brulands starka stämma då norskan delade med sig av första demot White Water, en låt som i dagarna återutgavs med tillhörande musikvideo och som fortfarande imponerar.

Musik skapat av Skandinaviska kvinnor som gärna får vara lite sagolik och/eller mystisk har under de senaste åren blivit glödhet världen över. EERA är inget undantag och besitter just den där rösten som aldrig riktigt lämnar minnet eller hamnar i skymundan. Förutom White Water har Bruland tidigare delat med sig av det något mer folkaktiga spåret Drive With Fear, en duo som tillsammans sätter ribban högt.

EERA har sedan första stund känts som en given framtida stjärna och ju fler steg hon tar råder det desto färre tvivel.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s