Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#61: Overcoats

overcoats

FVI Introducerar #61 
Overcoats
FacebookHemsida – SoundcloudSpotify

Overcoats gör stämningsfull elektronisk folk, släppte sin debut-EP i somras som mottogs väl och ledde till att New York-duon flögs över atlanten för en kort turné. Hittills låter med andra ord Overcoats som många andra, men det är man inte.

Hana Elion och JJ Mitchell må verka inom samma ramar som en drös av mer eller mindre lyckade akter, men det finns något hos de goda vännerna som gör att det känns unikt. Produktionen ger ett proffsigt första intryck men det är i kombination med de sylvassa texterna Overcoats lyckas utmärka sig ytterligare.

Overcoats följd nyligen upp sin debut-EP med nya singeln Nighttime Hunger. Ett spår som ger ett ljust sken men som besitter ett inre mörker, ett mörker Overcoats gör det omöjligt att inte ryckas med i genom den otroligt medryckande refrängen.

Det är många med Overcoats ambitioner som trängs för att få plats i det begränsade rampljuset. Det är dock färre som likt Hana Elion och JJ Mitchell så tidigt visat upp en sådan stor talang för det här med att skriva smart popmusik.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s