Artikel / Konserter / Recensioner

Niki & The Dove på Sónar Stockholm

Sónar Stockholm 2016

Foto: Hilda Arnebäck

2 minuter innan utsatt tid för konsertstart är området framför scenen fortfarande avspärrat, och oron för att något har gått väldigt snett börjar sprida sig. Allt går dock enligt plan, bandet går på endast några minuter sent och inleder med Play It On My Radio, första singeln från kommande albumet.

Publiken är bekväm och håller avståndet till raden framför, allt för att få så bra utrymme för de gungande, transliknande rörelserna som Niki & The Dove framkallar. Med sina svävande produktioner och Malins röst genom två effekttyngda mikrofoner samtidigt skapas drömlika ljudbilder. Lägg därtill en fyra kvinnor stark kör som ytterligare förstärker känslan av att det är så här det känns att hoppa mellan moln i solnedgången.

Superhiten från debutalbumet, Mother Protect görs i en otroligt mäktig version men det är den tidiga singeln DJ, Ease My Mind som är konsertens absoluta höjdpunkt. Instrument efter instrument försvinner tills endast originalduon Malin och Gustaf återstår. Beatet vrids och vänds till oigenkännlighet, Malin har satt på sig solbrillor och rappar stundtals med en effektdränkt röst på ett otroligt medryckande sätt. Senaste alstret So Much It Hurts är en annan höjdpunkt som verkligen får golvet framför scenen att fyllas med dans.

Mycket nytt material blandas upp med storslagna versioner av de äldre låtarna som framkallar en del allsång framför Sónar Stockholms största scen. En perfekt inledning och uppmjukning av danslederna inför helgens festival.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s