Artikel / Konserter / Recensioner

Fatima Yamaha på Sónar Stockholm

Sónar Stockholm 2016

Foto: Hilda Arnebäck

Att Bas Brons DJ-set med projektet Fatima Yamaha skulle bli något alldeles extra anade vi på förhand. Hans lättsamma, lekfulla discoinfluerade stil fyllde snabbt golvet på SonarHall med danssugna människor som med ett stort leende på läpparna släppte lös funkmovesen.

Fatima Yamaha snålade inte med egenproducerat material, men blandade istället upp och gjorde det mer intressant genom att improvisera fram synthsolon och mixa ihop beats som egentligen aldrig möter varandra i de släppta versionerna av låtarna.

Love Invaders görs i en beundransvärd utökad version, som trots det hade kunnat få hålla på lika länge till utan att någon hade klagat. Bas ler bakom båset, alla i publiken ler, och feelgoodstämningen i lokalen är den högsta under festivalen.

Allt handlar ändå tillslut om avslutande What’s A Girl To Do. Den smygs in, nästan obemärkt, men när publiken väl förstår vad som håller på att hända applåderas och jublas det i hela lokalen. Ett magiskt inledande synthsolo får gåshuden att komma krypandes och sedan är det enbart njutning till sista tonen. Den omisskännliga melodin lyfts fram och tas bort, med samma önskade effekt varje gång tills låten tillslut avslutas och Bas Bron tackar för sig. Att denna låt var festivalens överlägset bästa råder det inget tvivel om, kanske var den nästan värd hela entrépriset?

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s