Artikel / Festival

Sónar Stockholm 2016

sonar 2016

FVI rapporterar från Nobelberget och Sónar Stockholm. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan.

Vår Twitter
Vår guide till Sónar Stockholm
Spelschema

Rapporter
Fredag
Nobelberget känns betydligt närmare med Saltsjöbanan än med buss. Estrella har inte snålat med de röda inredningsdetaljerna. Att Happy hour-priset är 25kr och ordinarie 59kr för en öl lyckas nog ändå få folk att komma tidigt. Det går att handla för Happy hour-priser även senare om en spelar tillräckligt dum. Nadia Tehran är fantastiskt aggressiv. Niki & The Doves nya album kommer bli magiskt. Duvchi borde spelat på största scenen. Kablam får folk i matkön att glömma bort hungern och dansa som besatta. Yung Leans publikstöd på hemmaplan är helt enormt. The Black Madonna står för kvällens dansvänligaste nummer. Ida Engberg borde spela på alla Ibizas nattklubbar, hela tiden. Squarepusher gör musik som få människor borde förstå, men har den snyggaste ljusshowen. Maya Jane Coles avslutar kvällen med ett intensivt DJ-set och passande Disclosureflörtande backdrop.

Lördag
Att Mura Masa ställde in minskade lusten att komma till Happy hour rejält. Att Sameblod ersatte får anses okej med så kort varsel. Le1f har dubbelt så coolt hår som The Weeknd. Youth Lagoon gjorde sin sista Sverigespelning fylld av energi. Att Jessy Lanza sjunger och mixar samtidigt är en stor anledning till att hon är ett namn att hålla koll på i framtiden. Fatima Yamahas What’s A Girl To Do är ensam nästan värd entrépriset. Hudson Mohawke sprängde taket med sitt galet explosiva set. Att Annie Mac ersattes av Dorisburg får även det anses helt okej. Vi var för trötta för att fullt ut uppskatta en skicklig Jackmaster.

 

Recensioner
Niki & The Dove på SonarClub
Youth Lagoon på SonarClub
Fatima Yamaha på SonarHall

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s