Artikel / Konserter / Recensioner

Youth Lagoon på Sónar Stockholm

Sónar Stockholm 2016

Foto: Hilda Arnebäck

Att Trevor Powers är klar med Youth Lagoon, men ända inte kan sluta älska det, är tydligt denna kväll på Nobelberget. Powers och de tre andra bandmedlemmarna står nästan osynliga i den tjocka röken på scen, och det dröjer till tredje låten innan jag ens skymtar konturerna av gitarristen och basisten. Denna visuella upplevelse fångar perfekt uttrycket i Youth Lagoons svävande, melankoliska pop.

En sjuk Trevor skyller sitt tillstånd på att “en flaska whiskey om dagen och bara Burger King” inte är världens bästa die,t men håller ändå inte igen med utloppen för sin entusiasm. När han inte behöver stå bakom synthen eller sjunga hoppar han runt som besatt och en kan se att han verkligen älskar det han gör. Samtidigt märks det att han ändå känner sig klar med det här projektet. Han går av 10 minuter före utsatt tid, skippar jättehiten 17 och när han under Dropla skriker “You’ll never die” upprepade gånger känns det som en hyllning till ett smärtsamt men välbehövligt avsked.

Det mesta av materialet är hämtat från senaste albumet Savage Hills Ballrom men blandas upp med äldre material som Cannons och tidigare nämnda Dropla. En höjdpunkt är Kerry från senaste albumet som också lockar fram allsång på sina hörn från den skara malplacerade fans som hamnat på Sónars elektroniska dansfestival för att få uppleva Youth Lagoons delaydränkta röst och de mäktiga ljudmattorna bandet skapar en sista gång.

Youth Lagoon kommer kanske inte spela live något mer, men de tre skivorna vi fått kommer räcka länge och väl. De kommer verkligen aldrig dö.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s