Artikel / Lyssna / Nyheter

LYSSNA: ShitKid – Oh Please Be A Cocky Cool Kid

Vi ska villigt erkänna att vi tidigare kallat en del låtar vi lagt upp för kompromisslösa, säregna eller kanske till och med unika men beskrivningen har sällan passat så bra som på Göteborgs (från och med nu) nya DIY-omslagsnamn ShitKid.

Åsa Söderqvist växte upp i Västernorrland men håller för tillfället håll i landets andra stad och Oh Please Be A Cocky Cool Kid är Åsas första släpp på PNKSLM. En EP väntas släppas i slutet på mars på bolaget som ni vid det här laget säkert känner till att vi är lite förtjusta i, men de fortsätter ju att ge oss rätt så det finns inte så mycket att göra åt saken.

Musiken är inspelad på en ‘halvtrasig laptop’ där Söderqvist lärt sig GarageBand på sitt alldeles egna sätt. Det visar sig dock räcka gott och väl för ShitKid som på ett bisarrt sätt skapar något som är på samma gång är både apatiskt frånstötande och lika trallvänligt som vilken sommarplåga-med-visselparti som helst.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s