Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#63: Great News

great news

FVI Introducerar #63 
Great News
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

Från den regniga norska staden Bergen kommer trion Great News som med sina svävande singlar fått upp såväl internationella som nationella ögon. Musiken man gör kallar man själv för daze-pop och det är en väl godkänd beskrivning på norrbaggarnas psykedeliska drömpop som, med all rätt, satt melodin före allt ända sedan debuten The Blind. Tidigt under det pågående året höjde man dock ribban rejält genom det starka spåret Diamonds.

Efter Diamonds följde under förra veckan Secrets, ett spår som från första stund förtrollar och med en refräng lika stark som norska kronan en gång var (kanske fortfarande är, vi är ingen nationalekonomiblogg men vill inte heller framstå som ignoranta inför oljekrisen). Bandet har, inte helt otippat, varit förband till Unknown Mortal Orchestra och spelar för tillfället in sitt debutalbum som väntas landa i höst. Med tanke på vad man presterat hittills tyder allt på att det är en het kandidat till årets bästa Skandinaviska album som smids fram.

Trion håller snabbt på att befästa sig en roll som ett av vårt grannlands starkaste löften och fortsätter bara att gå från klarhet till klarhet samtidigt som man svävar iväg upp bland molnen.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s