Album / Artikel / Recensioner

Låpsley – Long Way Home

Låpsley-Long-Way-Home-2016-2480x2480

Länge hypeade Låpsley släpper idag sitt efterlängtade debutalbum Long Way HomeXL Recordings.

Enda sen första EP:n Monday släpptes har den idag 19-åriga Holly Lapsley Fletcher haft världens blickar riktade mot sig. Nu är debutalbumet äntligen ute och hur provocerande det än är att en person yngre än mig själv gör fullständigt briljant popmusik, går det inte att sluta lyssna till Hollys unika, ständigt pitchshiftande röst.

Souliga sångslingor och James Blake-lika produktioner gör att likheten är omöjlig att undvika. Det är precis som i fallet med Blake också i de lägen hon bryter upp och gör något oväntat, exempelvis med ett pianoriff i en ny takt på Cliff, eller röstförvrängningen på Tell Me the Truth, som hon är som allra bäst.

Ett perfekt album för bakismorgonen eller middagsdejten som är tillräckligt intetsägande för att klassas som popmusik, men fortfarande framåtsträvande nog för att vara intressant. Det enda som stör mig är egentligen hur mycket redan släppt material som fått ta plats på albumet. Det nya materialet är minst lika bra som det äldre och albumet hade förmodligen känts fräschare och mer vågat om låtar som Falling Short lämnats till att vara en bra låt på en bra EP.

Låpsley har lyckats skapa ett debutalbum som både innehåller hits, variation och vågade utsvävningar. Vi kan bara luta oss tillbaka och hoppas att denna 19-åring låter oss följa med på hennes musikaliska resa. En resa där hon precis lämnat startgroparna, men än så länge är långt ifrån maxfart.

Betyg: 6/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s