Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#64: Drones Club

dronesclub

FVI Introducerar #64 
Drones Club
Twitter – SoundcloudSpotify

Drones Club är en sådan där akt som balanserar på gränsen mellan skitnödigt pretentiös och extremt intressant, men främst är man en sådan där akt vars alster endast ger ett behov av att höra mer. Själv beskriver man sig som en “pan-social solution to the 21st century problem” och innan man ens släppt material citerade man sociologer. Exakt vad lösningen är framgår inte riktigt men kanske är man något på spåret med sin experimentella rymddisco.

Projektet består utöver de tre grundpelarna Rory Cottam, Charlie Dobney samt Louis Morlet av ett antal olika ‘drones’ som är anonyma och varierar för varje gång man visar sig. Efter en självutgiven EP debuterade man på allvar med dubbelsingeln Soul Of A Spaceman/Telescope Lover via PMR records. Vilka drönare som då kallades in vet vi inte men trots att allt runtomkring verkar något komplicerat är det två lättillgängliga spår som fångar lyssnaren från första stund.

Under förra veckan presenterades ytterligare ett alster i form av Python via Mermaid Ave som går att lyssna på här. På den senaste skapelsen spänner man bågen rejält och letar sig in i betydligt dunklare rum än på tidigare nämnda dubbelsingel.

Vad som går att konstatera kring Drones Club är att man verkar fulla av idéer, och som det sägs ju ibland inte finnas några dumma idéer men få låter så bra som just det universa Londonakten håller på att etablera.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s