Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#65: Futile

futile

FVI Introducerar #65 
Futile
FacebookSoundcloudSpotify

Ni vet de där nätterna du stått lagom berusad på livet (möjligen även någon annan substans) och med hela kroppen vrålat med till The Tough Alliance hypnotiserande synthpop? Futile är här för att föra vidare arvet samt ta tillbaka indihitsen till dansgolven.

Som det nystartade svenska bolaget VÅRØ:s första signing släppte man under februari sin debutsingel I Don’t/You Don’t, en svängig introduktion till Göteborgsbandets minst sagt dansvänliga värld. Kvartetten besitter förmågan att skapa hits som fastnar i ditt huvud till den grad att det skapar tvångstankar, tvångstankar att kapa hemmafestens Spotifykonto för att sprida gospeln. Under fredagen tog Futile ytterligare ett kliv när man delade med sig av ytterligare ett spår.

Lust For Life är bandets andra singel och hämtad från debutalbumet Night som släpps redan den 8 april. Trots att konceptet gjorts tidigare är det få som lyckas föra vidare det sound Futile bemästrar så väl. Det går endast att vara tacksam för att Sverige återigen besitter ett band som en helt utan att tänka sig för kan vråla och dansa med till, skål Futile!

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s