Album / Artikel / Recensioner

HÆLOS – Full Circle

HÆLOS-Full-Circle

Vad vi kan förvänta oss av HÆLOS debutalbum Full Circle bekräftas redan i det mäktiga stämningsbyggande introt där Alan Watts röst ekar över de allt intensivare stråkarna. Londontrion bygger upp sina ljudbilder med smutsiga, dansanta beats som sedan omsveps av mörka, drömmiga synthmattor och välkomponerade sångstämmor. Lägg därtill en skickligt detaljrik produktion och du har ett mycket bra album som inte känns som en debut någonstans.

Det är just de små detaljerna som får albumet att lyfta och göra det än mer intressant. Samplingen och den något skavande synthslingan som ändå håller sig på rätt sida på titelspåret Full Circle är ett exempel. Växelsången på Pray en annan.

I bakgrunden är det alltid något som händer, saker en inte först tänker på. Känslor och ljudbilder byggs upp av små bakomliggande toner, synthmattor och ackord som tas in och plockas bort, förstärks och försvagas, byts ut och växlas, vilket ger en känsla av att vi ständigt är på väg framåt. Alltid händer det något nytt, och en gör bäst i att inte reflektera över vad, utan bara låta sig omslutas och sväva vidare.

Betyg: 6/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s