Artikel / Veckans liveguide

Liveguide – Vecka 12

Musik upplevs givetvis allra bäst live, och Stockholm har ett enormt utbud av bra konserter. Därför kommer vi från och med nu ha en guide till veckans höjdpunkter.

Vecka 12

Måndag + Tisdag
Amanda Bergman
, Södra Teatern
Amanda Bergman har nyligen följt upp succén som en del av Amason med att släppa ett fantastiskt solodebutalbum. Stämningsfull och vacker pop där Amandas magiska röst kommer till sin fulla rätt är precis vad som behövs för att måndagskvällen inte ska kännas lika tråkig och grå.

Tisdag
Amanda Mair, Showcase på ObarenFri entré
Albumaktuell med uppföljaren till hyllade debuten som kom för fyra år sen gör Stockholmstjejen som blivit jämförd med Kate Bush och Bat For Lashes ett gratis showcase där ny musik kommer luftas.

Onsdag
Flowers Must Die, Fritz Corner på Lilla HotellbarenFri entré
Bandet firar i år tioårsjubileum och firar med att släppa sin fjärde fullängdare. De repar aldrig men är ändå kända för sina energiska liveframträdanden. Är du sugen på svårdefinierad proggpsych(vem är inte det?) ska du ta dig till Lilla Hotellbaren på onsdag helt enkelt.

Skärtorsdag
Leon Vynehall, LAIKA på HornhusetFri entré
Är du sugen på att släppa loss dagen innan långfredagen då du givetvis bara kommer tänka på Jesu lidande är det Hornhuset som gäller. Leon Vynehall kommer garanterat få dina fötter att röra sig med sina funkiga housebeats.

Llojd + En drös poeter, Debaser StrandFri entré innan 20.00, därefter 120kr
Om du är mer inne på en skärtorsdag i popens tecken är det Strand som är stället för dig. Llojd gör dansant pop med elektroniska inslag men det är framförallt En Drös Poeter som lockar denna kväll. Med hjälp av vackra röster och briljant luftig pop berättar de om deras Stockholm.

Långfredag
Music Is The Weapon, Geronimo’s FGTFri entré
Västafrikansk afrobeat blandas med spacejazz, soul och psych när detta elva personer starka kollektiv ställer sig på scen. Helt omöjligt att stå still till och perfekt som både inledning och avslutning på en låång fredagskväll.

Söndag
Todd Terje(Live) + Lindström och Haidl(DJ-set), Audiio på Berns
Våra norska elektroniska discokungar kommer och förgyller påskdagen på Berns för alla som är över 23 och gjorda av pengar. Är du en av de få lyckligt lottade bör du se det som ditt ansvar gentemot alla som hade velat gå, att gå och uppleva denna dansfest. Update: De verkar ha sålt dåligt, nu 20-årsgräns på förköp!

 

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s