Artikel / FVI Introducerar

#66: Morly

morly

FVI Introducerar #66 
Morly
FacebookSoundcloudSpotify

Förra sommaren landade ytterligare en minimalistiskt, någorlunda mörk och James Blake-doftande EP – precis så som det gjort sedan den brittiske producenten blev en av musikvärldens mer inflytelserika karaktärer. Som avsändare stod Morly och till skillnad från många andra fanns det något unikt i hennes debut-EP In Defense Of My Muse.

Född i Minneapolis men nu baserad i LA lyckas inte bara Katy Morley med det ack så många försöker utan även utveckla den. Den 8 april släpps hennes andra EP via Cascine och av vad vi hört hittills tyder inget på att Morly slutar att avancera både som producent, låtskrivare och sångerska.

Med sitt senaste spår Plucky visar Morly på en enorm hitpotential som är uppe och nosar, kanske till och med överglänser, den för stunden jätteheta Låpsley. Morly är inte ensam i sin skara men bättre än de flesta och med framtiden för sig.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s