Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#67: Pumarosa

pr

FVI Introducerar #67 
Pumarosa
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

Kvintetten Pumarosa föddes efter att sångerskan Isabel Munoz-Newsome träffade trummisen Nick och bildade en punkduo enbart bestående av gitarr och trummor. De två nyfunna kreatörerna flyttade till en omgjord lagerlokal i norra London där man träffade Henry, Tomoya och Neville som man tillsammans började ett intensivt repande. Repandet ledde via en intensiv period i en övergiven italiensk biolokal fram till bandets unika sound vilket är lika coolt som den smått mytomspunna bakgrundshistorien.

Londonbandet hävdade sig från första stund genom debutsingeln Priestess, ett alster som hyllades från samtliga håll och bland annat remixades av Shura. Den sju minuter långa introduktion till Pumarosas spirituella värld bestående av hypnotiserande lager som läggs på varandra tills kroppen inte vet annat än att transdansa, en kraft så stark att jag i skrivande stund måste se fruktansvärt löjlig ut när jag med hörlurarna på gungar och knapprar på tangenterna.

Efter en lång väntan landade under veckan tillsist bandets andra singel på Chess Club, bolaget som under senaste åren plockat upp bland andra Wolf Alice, Jungle och under ett tidigt stadie. Cecile är namnet på uppföljaren som från första till sista stund känns Pumarosa, ett enormt styrketecken från en akt som tidigare bara släppt en officiell singel.

De som haft äran att få uppleva bandet live vet redan vilken enormt hög nivå materialet som är att vänta håller. Efter Cecile råder det inte längre några tvivel om att 2016 är Pumarosas år, och jag är tacksam för att få uppleva det.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s