Artikel / Veckans liveguide

Liveguide – Vecka 14

Musik upplevs givetvis allra bäst live, och Stockholm har ett enormt utbud av bra konserter. Därför kommer här en guide till veckans höjdpunkter.

Vecka 14

Tisdag
Shuggie + Spice Garden + Steve Buscemi’s Dreamy Eyes,
Kafé 44 – 40kr(cash)
Spännande indierockpopgitarrpunkskramel med tre intressanta Stockholmsband, allihopa på uppgång. Med andra ord får du väldigt mycket kul för vad som hade varit lite drygt en halv öl på Berns.

Onsdag
Arre! Arre!Fritz Corner på Lilla Hotellbaren – Fri entré
Flörtande med 90-talets riot grrrl-scen genom snygga politiska texter och konstant uppviglande till revolt är det som står på schemat i Fritz hörna denna onsdag.

Torsdag
Ebbot Lundberg & The Indigo Children + Slowgold, Debaser Strand – 230kr förköp
Sveriges lurvigaste indieikon(bildgoogla Ebbot Lundberg + hund om du missat världens bästa pressbild) kompas av Side Effects-medlemmar, Daniel Gilbert och Rebecca Rolfart(The Hanged Man). Som om inte det vore nog inleds kvällen av Amanda Werne, mer känd som Slowgold, och hennes drömska, poetiska prärierock.

Fredag
Laser & Bas + Nord & Syd
, Debaser Medis – 150kr
Vackra popmelodier och enkla men välgenomtänkta texter på svenska är det som lockar mest denna fredagskväll. Även om det är sorgligt att Vit Päls lagt ner har Carl Johan Lundgrens nya projekt Laser & Bas fyllt tomrummet med bravur.

The Blue Ruin + Otid, Klubb Shananagans på Nalen – 80kr
De som kallats för “världens enda alternativa voodo-rockband” har sina rötter i psych, synthpunk och 70-talsrock och att The Blue Ruin står för en unik genremix är en grov underdrift. Otid är däremot mer rak rockpoesi i ett svindlande tempo.

Nina K + Still Parade, Klubb HYMN på Debaser Strand – Fri entré innan 20.00 därefter 120kr
Drömsk pop från Nina K som just brutit fem års tystnad och lovande Still Parade som precis följt upp hyllade EP:n Fields med singeln Walk In The Park är vad Strand har att erbjuda på fredag.

Lördag
Léon + Jonahan, Klubb Popaganda på Debaser Strand120kr
Storslagen popmusik som byggs upp av tjocka synthlager är vad som kan förväntas av Léon på lördag. Att multiinstrumentalisten Jonahan agerar förband är en fin bonus.

Lördag
Stumfilmskonsert med bob hund, Södra Teatern325kr
Sveriges ständigt mest aktuella band skapar live sitt eget soundtrack till en stumfilm. Inget konstigt eller överraskande med det, bara lika nyskapande och spännande, som vanligt när det gäller Thomas Öberg och gänget.

Lördag + Söndag
bob hund + Dolores Haze, Södra Teatern  325kr
Inte skulle bob hund komma till Stockholm utan att ta chansen att röja för fullt? Två spelningar, en klubbspelning på lördagen och en för den yngre publiken på söndagen är vad som erbjuds denna gång, bägge gångerna uppbackade av otroligt hypeade Dolores Haze.

Lördag
L’Obscurité + FARIDA + Kilimanjaro, Melodybox100kr
Spännande skivbolaget Lazy Octopus står för en helkväll i de mörkare tongångarnas tecken med synthar i fokus. Perfekt sätt att avsluta veckan på.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s