Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#68: Lower Spectrum

lowerspectrum
FVI Introducerar #68 
Lower Spectrum
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify 

Australien har under det pågående decenniet växt fram som en av vår tids starkare musiknationer på en bred front –  Tame Impalas psykedelia, Flumes house och Courtney Barnetts unika singer-songwriter förmåga är endast några exempel på detta. Ned Beckley är producenten som gör komplex elektronisk musik under namnet Lower Spectrum och ytterligare en i ledet av down unders ständiga hunger efter att bryta ny mark.

Beckley släppte sin debut-EP Traces redan 2014, en sex låtar stark samling där Lower Spectrum med sin utforskande produktion lyckas skapa såväl svävande Darkside-aktig magi som mer distinkt och dansant sound. Ständigt med små detaljer som på ett snyggt sätt adderar ytterligare lager tills det inte finns något annat än Lower Spectrums universa. Trots att EP:n kan tyckas vara något ojämn gick det att ana en enorm potential, och det är den vi inför andra släppet fått ta del av på allvar.

Den 15:e februari släpper Lower Spectrum sin andra EP och av de två singlarna vi fått ta del av höjer sig Ned Beckley inte bara ett utan flera steg. Senaste singeln Masquerade är ett styrkeprov som lyckas kombinera just det mörka, hypnotiserande som gjort Nicolas Jaar till en av vår tids högst ansedda producenter med Beckleys egna, något mer lekfulla, touch. En mycket trevlig blandning från en producent vars utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi genom att introducera ett nytt band i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga band som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s