Album / Artikel / Recensioner

Futile – Night

futile night

Göteborgsbandet Futile skapar en egen och självsäker ljudbild. De vet precis hur de vill att det ska låta, och lyckas också få fram det på debutalbumet Night som släpps idag på VÅRØ. Dansvänlig popmusik som både flirtar med 80-talets Manchesterscen och modern synthpop, uppbyggd av effektfulla melodier och stadiga men lättsamma trumkomp.

Night är medryckande och lättsmält men ändå spännande, vilket gör att det passar perfekt en solig vårdag eller slö sommardag på en uteservering. Alla enskilda ljud är mer än bekanta, men kombinationen ny, vilket gör att albumet blir något nytt och unikt. Kraftfulla men enkla synthslingor blandas upp med funkiga gitarriff på ett stilfullt sätt, inte minst på tidigare släppta singeln I Don’t/You Don’t. Därtill adderas Tim Vikmans något släpande stämma som en snygg kontrast till de snärtiga riffen.

Futile har också lyckats skapa ett album som känns som en sammanhängande helhet. Deras genomarbetat utpräglade sound går som en röd tråd från inledande Lust For Life till avslutande Abate. Vi tas med på en resa som kan liknas vid en händelsefull promenad i vårsolen, där vi både bjuds på kära återseenden och oförutsägbara överraskningar.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s