Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#69: Amber Arcades

amberarcades

FVI Introducerar #69 
Amber Arcades
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify 

Holländska Annelotte de Graaf arbetar till vardags med rättshjälp åt FN, ett yrke där hennes senaste uppdrag var att hjälpa syrier att fly. Förutom det gör hon även fantastisk drömsk rock och pop under namnet Amber Arcades.

Amber Arcades debuterade redan i fjol med en debut-EP som går att finna på Bandcamp. Magin skedde dock inte på riktigt förrän Annelotte tog sina sparpengar och flög till New York. Där spelade hon in ett debutalbum med producenten Ben Greenberg som hon kontaktade efter att ha googlat sig till att han producerat flera av hennes favoritalbum. Resultatet ledde till att hon fick skivkontrakt med det ansedda bolaget Heavenly Recordings och debutsingeln Turning Light fick stor uppmärksamhet.

Förstagiven väntas landa den 3 juni och genom varje singel har Annelotte de Graaf med svärmorsdrömsyrket bekräftat även sina fina ambitioner som musiker. Den senaste i raden landade under veckan och går under namnet Fading Lines, ett något rockigare alster från Amber Arcades som drömmer brett och lyckas hitta rätt varje gång. Annelotte de Graaf verkar full av goda gärningar och musiken är en av dem.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s