Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#70: Klangstof

klangstof

FVI Introducerar #70 
Klangstof
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify 

I januari la skivbolaget Mind Of A Genius upp en bild som föreställde de redan kända ZHU, Gallant och Theys logga, bredvid de bekanta symbolerna fanns dock något då helt okänt – Klangstof. En vecka senare var mysteriet utrett då bolaget introducerade sitt senaste tillskott genom debutsingeln Hostage.

Debuten fick stor spridning och jämfördes bland annat med tidiga Radiohead. Bakom det stämningsfulla och mäktiga spåret stod Koen van de Wardt. En producent med rötterna i Norge men numera bosatt i Amsterdam där han tidigare varit basist i bandet Moon. Redan från ett tidigt stadie stod det klart att Koen minst sagt bemästrar det här med att producera och skriva intressanta låtar och under veckan släpptes ytterligare två styrkeprov.

Island och Amansworld är bägge hämtade från debutalbumet Close Eyes to Exit som väntas släppas under året. Det är två mycket lovande och ambitiösa alster där Klangstof lyckas träffa perfekt rätt mellan komplext och lättillgängligt. Koen van de Wardt har med andra ord allt som behövs för att bli bägge hyllad och stor, så det är lika bra att ni lägger namnet Klangstof på minnet.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s