Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#71: Nico Yaryan

nicoyaryan

FVI Introducerar #71 
Nico Yaryan
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

Ja ni kära läsare, det börjar bli sommar i vårt avlånga land. Vid den här tiden av året har undertecknad en stark tendens att smått snöa in på mysig, solig musik – kanske kan man till och med kalla den romantisk. I fjol var det Tobias Jesso Jr. pianodrivna 70-talspop och i år har en ny huvudkandidat uppdagat sig, Nico Yaryan.

Nico Yaryan är en LA-baserad multi-instrumentell artist som skapar melodisk och extremt mysig pop med en känsla som få andra mäktar med. Debutalbumet What A Tease släpps den 3 juni via det respekterade bolaget Partisan.

Albumet behandlar Nico Yaryans långdistansförhållande och på de tre singlarna vi hittills fått höra lyckas han träffa precis rätt mellan enkel pop och en touch av något unikt. What A Tease kanske inte kommer vara årets bästa album, men det kan mycket väl bli det mysigaste.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s