Album / Artikel / Recensioner

Humfree Bug Art – Nuthin/Sumthin

NthnSmth-1400x1400-1-e1462861459796

Färgglad pop med många lager som är medryckande och dansant, men samtidigt utmanar de traditionella popnormerna på ett uppfinningsrikt sätt. Det är vad Humfree Bug Arts debutalbum Nuthin/Sumthin som släpps idag via Strangers Candy innehåller.

Det svenska sexmannabandet har äntligen blivit klara med debutalbumet och också beslutat att det ska släppas. Om en lyssnar på det lekfulla och trallvänligt melodirika albumet är det svårt att tänka sig att resan hit har varit lång och svår.

Albumet började skrivas 2014, men efter att bandet börjat bråka under skrivprocessen tog de en paus för att sedan långsamt hitta tillbaka till varandra. De kunde inte hålla sig ifrån att skicka inspelningar till varandra, trots att de knappt pratade alls. Nu har de hittat tillbaka till varandra, i alla fall tillräckligt för att släppa detta album.

Resultatet av allt drama är modern pop som inte är rädd för att utmana traditionella rytmmönster och melodiföljder. Allra tydligast är det på singlarna Eyeknees och Flya Hya som båda består av något progressiva trummor med en tydlig men ändå lättsam poppig touch. Elektroniskt och analogt blandas på ett vackert och väl avvägt sätt där delaymattor skapar ett drömskt ljudlandskap vi gärna förlorar oss i. Humfree Bug Art svävar precis sådär klyschigt mellan genres som alla nya band vill säga att de gör, och de gör det så bra och på.

Humfree Bug Art står för ett av vårens absolut bästa album rent musikaliskt, och att deras omslag, videos, ja allt grafiskt, är helt fantastiskt fint och passande i stil gör att helheten blir ännu snäppet vassare. Vi får bara hoppas att de så snart som möjligt känner sig redo som band för att spela live.

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s