Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#72: Pomona Dream

pomona dream

FVI Introducerar #72 
Pomona Dream
Facebook – SoundcloudSpotify

Sångerskan Sandra Bang och producenten Ribbs ligger bakom den svenska duon Pomona Dream, men man bildades efter ett tekniskt strul på Soundcloud. Sandra Bang stod som avsändare för Ribbs låtar och tvärtom, en bugg som gjorde att de två kreativa individerna startade en konversation som ledde vidare till det samarbete vilket i fjol debuterade med singeln The Box.

Denna vecka följer Pomona Dream upp debutsingeln med en sex spår lång EP där varje alster känns alldeles unikt. Ett sound bestående av Bangs fantastiska röst och Ribbs utomjordiska produktioner gör att det finns en röd tråd men att den svävar högt över molnen och är på ständigt snäva svängar som lyckas träffa rätt varje gång.

Rainbow Milk EP ges ut via Naiv Recordings i Sverige och Mango Disco Records på andra sidan Atlanten. Det är ett släpp som förtjänar stor uppmärksamhet och Pomona Dream tvingar kroppen att uppfinna helt nya rörelser för att klara av duons rymddisco.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s