Album / Artikel / Recensioner

Magic Potion – Pink Gum

pink gum magic potionIdag släpps Magic Potions efterlängtade debutalbum Pink GumPNKSLM. Slackerpopparna fångade allas uppmärksamhet med sin EP Melt i fjol och ser inte ut att släppa den med denna fullängdare.

Pink Gum är ett väldigt vältajmat släpp så här i slutet av maj när de soliga dagarna börjar bli allt fler och parkhängssäsongen ska ta sin början. Luftigt trallvänliga och glada melodier backas upp av lättsamma, avslappnade trumkomp. Lägg till en laidback sång som inte ligger allt för långt fram i ljudbilden och  du har ett utmärkt soundtrack till de stunder då den där härliga sommarkänslan infinner sig. För mig låter det som en perfekt mixad glassdrink på en picknickfilt. För dig kanske som en kopp kaffe på en skärgårdsbrygga? Oavsett vad så är det den där tydliga sommarkänslan vi alla vet hur den känns som förmedlas på Pink Gum.
Det 34 minuter långa alstret är verkligen också ett album i sin rätta mening och bör lyssnas från start till mål utan avbrott. Det är en jämnt fördelad sensation utan egentliga toppar och dalar, lite som en ständigt behaglig eftermiddag på en solig balkong. Om det är något som ska symbolisera den där lilla extra njutningen när du tar första tuggan av glassen får det vara gitarrsolot i Deep Web som utmärker sig lite extra.
Magic Potion spelar ikväll på Debaser Strand tillsammans med angelic milk och Boys, något du inte vill missa!

Betyg: 6/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s