Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#73: Arthur Wimble

arthurwimble

FVI Introducerar #73 
Arthur Wimble
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

I bland vill man bara ha en orkan av gitarrer, trummor och bas som tar över rummet och sliter sönder en på ett något destruktivt men ändå kreativt sätt – och ibland vill man bara ha produktioner så snygga att dom på ett helt annat sätt skapar exakt samma känsla. Arthur Wimble står för det andra, med sina tragiska kärlekslåtar och genomarbetade produktioner bygger han upp en värld där allt för några minuter endast kretsar kring Wimble och hans skapelse.

I fjol debuterade Brisbaneproducenten med I Love My Love, ett spår som lyckades med konsten att både kännas helt rätt i tiden men ändå egen. Wimbles mörka stämma träffar helt rätt och blir en extra komponent till den nästan terroriserande produktionen. Låten ledde till att Sydneybolaget TEEF Recordings plockade upp den gode Arthur som sedan dess visat upp ett bredare register.

Nästa fredag släpps således Arthur Wimbles debut-EP Hearts. Bedömt av de två senaste singlarna är det ett släpp som kommer innehålla starka och smarta popalster enligt den ack så populära lager-på-lager-metoden akter så som The Acid och SOHN exemplifierat senaste åren. Det kommer nog bli himla bra, så lika bra att bli ett Arthur Wimble-fan redan nu.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s