Artikel / FVI Introducerar / Lyssna

#74: Her’s

hers

FVI Introducerar #74
Her’s
FacebookTwitter – SoundcloudSpotify

Her’s är ett av många band som brukar kategoriseras som ‘dream-pop’ eller ‘jangle-pop’, en genre där det ofta kan vara svårt att stå ut och slå sig fram med ett eget sound. Därför är det än mer imponerande att den Liverpoolbaserade akten lyckas skapa en odistinkt pop som genom sitt nästintill tragikomiska sound är svårt att slita sig från.

Duon består av norsken Audun Laading och den Barrow-födde Stephen Fitzpatrick som alltså möttes i Liverpool för att sedan bilda det som kommit att bli Her’s. Debutsingeln Dorothy landade under våren via Heist Or Hit, ett intensivt men samtidigt svävande spår där Fitzpatricks röst i sina mest hopplösa stunder drar tankarna till ingen mindre än Julian Casablancas i Strokes bästa stunder.

Nyligen följde Her’s upp debuten med sitt andra spår, What Once Was, ett alster som på ytan känns mysig som vilken somrig drömpop som helst men som på djupet tar fram en viss uppgivenhet.

Två spår in känns Her’s som ett typiskt sådant band som vid din första lyssning du tycker är helt okej och således lägger till i någon lista. Sedan går det en tid, den shufflas fram och knockar dig totalt när du anar det som minst, en känsla som är svår att överkomma.

Ett av FVIndies syften är att lyfta fram nya band och artister som annars inte får publicitet i Sverige, detta gör vi bland annat genom att introducera en ny akt i veckan. Ett roligt men krävande uppdrag, om du vill bidra tar vi mer än gärna emot tips. Samtliga som fått denna ära hittar du i arkivet.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s