Artikel / Konserter / Recensioner

Hinds på Pavilion

13563381_10154284516754268_1569550551_n

Madridbandet Hinds har de senaste åren växt fram till indievärldens största charmtroll. Med sin knackiga engelska, glada ungdomliga utstrålning och fantastiska slackermelodier intar man Roskildes minsta tältscen strax efter klockan tio.

Under min Londontid hann jag med att se Hinds hela sex gånger live. Trots snabbt växande lokaler tappade man aldrig intimiteten och med den garantin på att spelningen blir något speciellt. Därför kändes det som att den brittiska huvudstadens scener var madridtjejernas. När jag i orange feeling befinner mig i det halvpackade tältet tänker jag om, det är Roskilde som är Hinds perfekta feng shui-inredning.

Inledande Fat Calmed Kiddos passar vidare till årets mest trallvänliga låt, Warts, och bandet på scen verkar vara i exakt samma sinnesstämning som festivalpubliken. Spelningen är en tillfredställande gryta av vänskap, sena sommarnätter, små misstag och knackiga oklara konversationer.

Spontaniteten känns hög och trots att man inte alltid träffar helt rätt musikaliskt har man charmen för två att rädda upp det med. För Hinds känns ju som oss i publiken, som med sina bästa vänner festar, gör bort sig och firar.

Under bandets korta men intensiva karriär har man under den rejält satta avslutaren Davey Crockett gjort sceninvasion till tradition. Denna tradition hade sin början i Köpenhamn när ett gäng längst fram dansade ‘very cool’ (för att citera Ana på scen) och Hinds kände sig tvungna att ta upp dessa spralliga danskar på scen. Under tiden bandet med sin stapplande engelska berättar denna historia ryter någon i publiken till, det är ‘the original stageinvador’ så att säga. Givetvis är den dansanta filuren fort uppe på scen och det är en alldeles lysande stillbild av så väl Hinds och orange feeling.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s