Artikel / Konserter / Recensioner

Chvrches på Arena

Chvrches_PR

Det är en förväntansfull och dansvillig publik som väntar Chvrches när man en halvtimme innan midnatt kliver upp på Roskildefestivalens näst största scen. Skottarna har med sina två album fullproppade med electropop lyckats fånga så väl elitister som pöbeln, därför är det föga förvånande att det är ett stort jubel som möter bandets inledande Never Ending Circles.

Glasgowtrion leds av Lauren Mayberry, en uppgift hon genomför med en pondus och träffsäkerhet som skulle göra världens största popstjärnor avundsjuka. Iain Cook och Martin Doherty backar sin frontfigur mycket väl och Chvrches får vartenda spår att kännas som en hit.

Under spelningen har jag av någon anledning en enorm glowstick som vevas fram och tillbaka. Det skapar en viss obekväm känsla och plötsligt i euforin slår det mig, jag känner mig som melodifestivalpubliken. Chvrches spelning på Arena är som Melodifestivalen, om Melodifestivalen vore bra. Precis som den glada publiken i deltävling två i Karlstad okritiskt klappar med till Samir & Viktor får jag glädjerus varje gång Lauren Mayberry tar ton.

Chvrches skapar musik gjord för de största scenerna och det man visar upp på Arena i rent framträdande är bra nog. Dock behöver materialet bli något mer varierat och en röd tråd saknas för att trion ska tillhöra de allra största, över en timme följer materialet ibland allt för ofta samma mall. Roskildespelningen blir i slutändan en aptitretare om exakt hur stora Chvrches kan bli, det och en av festivalens hittills roligaste timmar.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s