Artikel / Konserter / Recensioner

Grimes på Arena

Grimes-Press-2015

Sinnessjukt tempo som nästan bara Claire Elise Boucher hänger med i, är vad Grimes spelning på Arena skulle kunna sammanfattas som. Hon agerar både instrumentalist, startar beatsen och leder de andra musikerna på scenen utan att någonsin kliva ur rollen som superenergisk popidolsångerska, studsandes fram och tillbaka.

Grimes är i vanliga fall svår att genredefiniera men ord som experimentell förekommer oftast när hennes musik ska förklaras. Live tar hon detta genremixande och experimenterande till en helt ny nivå. Gamla låtar görs om i högre tempo och nya versioner och även om undergroundrap ibland mixas med mellosynthblås finns det hela tiden en röd tråd.

Grimes är en färgexplosion av allt som på något sätt går att spränga in i genren pop, uppskruvat till max intensitet. Hon gör det skickligt och utan att det någonsin ser svårt ut och det blir tydligt att hon är en otrolig musiker som verkligen älskar det hon gör. Det gör publiken på Arena också.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s