Artikel / Konserter / Recensioner

Foals på Orange

13555842_10209816305224880_1100215758_o

Foals har kommit att bli en återkommande och uppskattad headliner på de allra största festivalerna på de brittiska öarna. Så är inte riktigt fallet i Danmark än, vilket blir tydligt när det är ganska glest framför Orange. Några regnskurar som föll strax innan konserten kan mycket väl ha halverat publikens storlek.

Yannis och kompani gör vad de kan för att få upp pulsen på festivaldeltagarna. Snake Oil görs som första låt i en snyggt liveanpassad version  men det är först under My Number som några större skaror människor kommer igång. Sedan har Foals sitt välfungerande koncept som aldrig sviker. Utdragna versioner av låtarna med långa uppbyggnader och intensiva toppar är vad de gör bäst och också vad folk vill ha av dem.

Spanish Sahara är precis lika vacker som vanligt och framkallar säkerligen rysningar hos en hel del, undertecknad inkluderad. Gitarrsolot i Late Night lyfter inte riktigt lika högt som i studioversionen men det gör inget när Inhaler, What Went Down och Two Steps, Twice följer efter varandra i en mäktigt kraftfull avslutning.

Foals gör det de ska, men för att det verkligen ska lyfta är de fortfarande något beroende av förutsättningarna och inte riktigt där som den självklara headlinern utanför UK, än.

Betyg: 5/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s