Artikel / Konserter / Recensioner

Tame Impala på Arena

13549004_10208665498188194_703075782_o

Foto: Olivia Blomgren

Tame Impala blir bara större och större och snart kommer väl Kevin Parker vara känd som mannen som gjorde Australiensisk psykrock folkligt. Spelningen på Arena är en välkontrollerad demonstration av totalt avslappnad överlägsenhet. När Let It Happen drar igång är det som en uppmaning till publiken att de inte behöver förstå vad som pågår, bara låta det ske, och njuta.

Efter det är det egentligen bara en enda underbart omtumlande resa genom resten av konserten. Hypnotiserande backdrops som konstant förändras och mängder med konfetti som skjuts ut över den extatiska publiken. Det finns inga tydliga höjdpunkter eftersom nivån aldrig egentligen dalar men Why Won’t You Make Up Your Mind? och Elephant sticker ändå ut som något litet extra. Daffodils, en av låtarna från Kevins samarbete med Mark Ronson vävs snyggt in i mixen och passar såklart även den perfekt.

Innan näst sista numret Feels Like We Only Go Backwards säger Kevin iskallt där han står i motljus och utstrålar att han är coolast på jorden att det är okej att sjunga med om en kan texten. Roskilde kan texten. Kraftig allsång överröstar stundtals bandet och när sedan New Person, Same Old Mistakes dundrar ut i tältet med basgången som skulle kunna starta jordbävningar är kvällen fulländad.

Tame Impala kom och körde över Roskilde, som att det var det enklaste på jorden.

Betyg: 7/7

 

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s