Artikel / Konserter / Recensioner

Whitney på Pavilion

13576452_10154289051679268_514671041_n

Nästan exakt en månad efter att Whitney släppte sitt hyllade debutalbum Light Upon The Lake går Chicagobandet upp på Roskildes Pavilionscen strax efter klockan två på fredagen. Spelningen på den danska festivalen är sista på turnén och det märks inte minst på trumslagaren/sångaren Julian Ehrlich som med en avslappnad ton hälsar publiken välkommen.

Ehrlichs sköra stämma har sedan start blivit signifikativt med bandet men live är det istället under de helt instrumentella partierna Whitney skapar som mest magi live. Ehrlichs röst sätter sig inte direkt utan låter något skakig till en början men mot slutet av spelningen är även den på sin plats och då är det svårt att inte charmas av bandet. Trumpetpartierna drar i princip alltid ner jubel och det är en väl sammansatt orkester som står på scenen.

Singlarna No Matter Where We Go, Golden Days och inte minst avslutande No Woman sticker ut i en överlag jämn prestation. Whitney hinner även med att bjuda oss på två covers, So Sad av The Everly Brothers samt Bob Dylans Tonight I’ll Be Staying Here With You, bägge känns som en naturlig del av spelningen och det är kanske just därför Whitney lyckas så väl. Ett klassiskt sound med en egen liten twist är världens enklaste framgångsrecept och Chicagoakten har inte ansträngt sig i onödan.

Spelningen bjuder förutom nämnda höjdpunkter på en vacker stund när Ehrlich upptäcker att sin high school-polare han brukade bli full med men nu inte sett på sex år befinner sig på första raden. Den härliga känslan summerar Whitneys spelning rätt bra, och ibland behöver det inte vara svårare än så.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s