Artikel / Konserter / Recensioner

The Last Shadow Puppets på Orange

13607837_10154293934404268_1854174553_n

The Last Shadow Puppets är en av de märkligaste konstellationerna som denna sommar ställer sig på några av Europas största festivalscen. 2008 års hyllade debutalbum The Age Of The Understatement följdes i våras upp av den monumentalt mediokra Everything You’ve Come To Expect vilket skapar orosmoln inför duons spelning på Orange.

Den mer berömda halvan Alex Turner har med det där andra bandet Arctic Monkeys stått på festivalens största scen vid tre tillfällen tidigare. En skulle kunna säga att den tidigare taniga tonåringen nu har för många ja-sägare kring sig men vad som spelar desto mer roll är att Turners självförtroendet är på topp, ett faktum som i många stunder räddar spelningen. Turner överglänser sin parhäst Miles Kane på samtliga sätt utan att ens försöka, något den sistnämnde gör till den grad att det blir smärtsamt. Detta exemplifieras då Kane leder covern The Falls Totally Wired, karisma är något som inte går att köpa sig till och energin faller platt när en PRAO-elev försöker imitera en headliner.

Trots att det är en till förutsättningarna sätt respektabel folkmassa framför Orange är applåderna likt framträdandet på scen i stunder lama. Spåren som rivs av från duons första album står sig dock starkt och visar att projektet en gång minsann var något mer än en semester för Alex Turner med sin bästa vän. My Mistakes Were Made For You och The Meeting Place klär den för en gångs skull solklädda scenen mycket väl.

Spelningen lyckas aldrig hålla en jämn nivå men när det blixtrar till uppnår man en filmisk stämning som faktiskt är värd att imponeras av. Be My Girl och Aviation från årets uppföljare gör sig mycket bättre live än på de tafatta inspelningarna och stråkorkestern samt övriga livemedlemmar gör få fel. På Sweet Dreams, TN får den trånande pipan från Yorkshire (mitt nya smeknamn på Turner) briljera och det är sådana stunder som gör att The Last Shadow Puppets inte enbart är en dålig idé.

Betyg: 4/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s