Artikel

7 höjdpunkter från Roskilde 2016

roskilde bild

För att få spridning ska man ju göra listor har vi hört, så här kommer den sista delen av årets Roskildebevakning – 7 höjdpunkter från festivalen. Specialavsnittet av Rama Lama Radio finns nu att höra här och en överblick av hela rapporteringen här.

Food Squad
För er som följt med festivalmatbloggen kommer det inte som en chock. Food Squads crispy pulled pork burgers kommer alltid vara synonymt med Roskilde 2016 för oss, och vi hoppas att vi inte är ensamma om det. Totalt konsumerade vi uppemot tio stycken vilket är en oroväckande hög siffra men som ändå visar på Food Squads totala dominans på matfronten detta år.

Tame Impala
Kevin Parker och kompani fullkomligt körde över Arena med ett set där de lät musiken och det visuella tala för sig. Med en laidback självsäkerhet och en ljudbild som var perfekt tillrättalagd  stod Tame Impala för årets bästa tältspelning.

Bygga egen stereo
Att kunna välja sin egen musik är ett privilegium en inte uppskattar så mycket i vanliga fall. Men efter att öronen börjat blöda efter all Tenacious D och dansk grimerap var den hemmagjorda roskildestereon som en gudagåva. 450 DKK för en snygg och praktisk stereo med förvånansvärt bra batteritid är en deal ingen kan klaga på. Känslan av att ha byggt den själv förhöjer också upplevelsen ytterligare.

13646746_10208726188865423_1238711248_o13646725_10208726189345435_1375133364_o13632680_10208726189545440_844344204_o13646711_10208726189585441_418033997_o

James Blake
En av vår tids ledande artister intog Arena under fredagsnatten och gjorde det med bravur. Med sitt liveband lyckades James Blake i långa perioder skapa ett sömlöst set och förvandlade den stora tältscenen till ett Londonrave. Trots att en dansk recensent kallade det för ‘dumme beats’ visade 27 åringen ett brett register och fastställde sin plats bland de mest framstående.

Stövlar
För första gången hade jag inte packat med stövlar till festivalen, och det var minst sagt ett misstag. Roskildeveckan fick i långa stunder en att tänka på Tomas Ledins beskrivning av sommarens försvinnande. Räddningen fanns dock i festival gear-affären där det gick att köpa ett par alldeles utmärkta stövlar för endast 149 DKK. Dessa blåa räddare erbjöd en enorm komfort och trygghet, ett köp jag kommer bära med mig länge då stövlarna uppnådde en så hög nivå att de till och med fick följa med hem till fosterlandet.

LCD Soundsystem
En perfekt avslutning på årets festival då LCD Soundsystem överträffade de redan skyhöga förväntningarna och bjöd på 2 timmar av konstant klimax. Inte en enda kvalitetsdipp under hela spelningen som var en hitkavalkad av rang. Dessa ljudnördar proppade scenen full med utrustning och utnyttjade varenda millimeter till max. Avslutningen med New York I Love You, But You’re Bringing Me Down följt av Dance Yrself Clean och till sist All My Friends hinner spänna över hela känslospektrumet på en halvtimme och summerar årets festival alldeles utmärkt.

Personalen
Roskildes alla volontärer och medarbetare kanske inte har järnkoll på allt hela tiden, men de är alltid otroligt trevliga, hjälpsamma och lösningsorienterade. Två stycken tappade garderobslappar och åtskilliga förvirrade ögonblick är inget problem när det ständigt finns snälla människor runt omkring som gärna svarar på frågor och guidar. Tack för att ni gör Roskilde möjligt och till den kärleksfulla fest det är.

Nu tar vi adjö av Roskilde och återgår till vår vanliga rapportering. Vi ses nästa år!

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s