Artikel / Konserter / Recensioner

Johanan på Stockholm Music & Arts

STOCKHOLM 2016 07 31 Sthlm music and arts Johanan Foto: Hilda Arneback / Luger

Foto: Hilda Arneback / Luger

Efter att ha släppt tre relativt olika singlar visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Johanans spelning på Trädgårdsscenen i eftermiddagssolen. Det visade sig att vi skulle bjudas på dansant modern pop med en rejäl dos storbandskänsla.

Det tio personer starka bandet som tar sig in på scenen skulle kunna vara ett gäng som bor i ett kollektiv på söder, ett firmafestspex eller ja, ett gäng grymma musiker som bestämt sig för att göra något häftigt ihop. Inledande All at Once sätter tonen direkt, detta kommer bli festligt. Poppiga melodier och lättsam sång backas upp av en kör som ger extra styrka och blås som bidrar med den där sista pusselbiten i ljudbilden som gör att det rycker i benen.

Potentiella radiohits varvas med en och annan mer balladliknande historia men det genomgående temat är hela tiden dans. De uppmanar publiken att komma närmare och att “stå istället för att sittdansa, det är ju roligare!”. Go On (Let It Go) görs i en mäktigt dynamisk version där uppbyggnaden och urladdningen i refrängen är väl balanserade.

De tre låtar som finns släppta får bäst respons men mycket annat har stor potential, Stockholm och världen väntar och vill bara höra mer av Johanan.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s