Artikel / Konserter / Recensioner

Max Jury på Stockholm Music & Arts

STOCKHOLM 2016 07 30 Sthlm music and arts Max Jury  Foto: Hilda Arneback / Luger

Foto: Hilda Arneback / Luger

Max Jury är 21-åringen som helt säkert kommer sitta i hörnet av en rökig bar och plinka på pianot tills han kolar. Lika mycket som han uppskattar publiken som tagit sig dit verkar han uppskatta att bara få spela. Det hade inte gjort honom så mycket om detta istället hade varit i replokalen. Sådan genuin och tydlig spelglädje ser en absolut inte för ofta.

Med sina välsnickrade melodier och känslosamma sångröst är Max Jury en alldeles utmärk sitta-i-solen-och-gunga-med-till-artist. Det är lagom intensivt men ändå tillräckligt varierat och skickligt framfört för att hållas intressant. En kort stund byter han pianot mot gitarren för att öka tempot en smula. Som bäst är det när hans gitarrist ges utrymme att leka med wah-wah-pedalen samtidigt som Max wailar på toppen av sin förmåga. Great American Novel görs solo utan band och ger ett fint intimt avbrott i konserten.

En stor del av publiken försvinner när det börjar duggregna mot slutet. De som stannar kvar för ett extra tack och dessutom njuta av avslutande Home som är en klar höjdpunkt. Max Jury kommer nog plinka på varenda piano han ser, men så länge han gör det på detta vis skulle jag bli förvånad om någon klagade.

Betyg: 5/7

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s