Artikel / Festival / Nyheter / Recensioner

Way Out West 2016

wow16

FVI rapporterar i vanlig ordning från Göteborg och Way Out West. Här finner du samtliga recensioner och rapporter från festivalen, häng också med i vårt Twitterflöde som går att hitta till höger eller via länken nedan.

Vår Twitter
Vår guide
Spelschema

Recensioner
M83 på Flamingo
FIDLAR på Bananpiren
Floating Points i Dungen
The Libertines på Azalea
Daniel Norgren på Linné
Jamie xx på Azalea

Rapporter
Torsdag
Talaboman
lockade crème de la crème av festivalens coolaste katter till den extremt vackra Dungen. Det är för övrigt väldigt jobbigt det här med Dungen, när folk inte förstår om en menar bandet eller scenen. Ingen har sett mer Stockholm 2016 ut än Axel Boman. Ge Axel Boman årets Stockholmare. M83 lockade storpublik när rymdfärjan försökte stiga i solen. The Last Shadow Puppets fortsätta sitt tveksamma plundrartåg på Europas största festivalscener. The Libertines bjöd på ‘the essential part of the Libertines experience’ när man ställde in, vi har nu varit på bandets två enda konserter som ställts in sen comebacken – vi är så jävla äkta. Morrissey gav oss alla en rejäl dos dåligt samvete under Meat Is Murder med hemska bilder från djurhanteringen inom köttindustrin. ‘The voice of a generation’ gav även Brexit och polisvåld en känga samt skickade solidaritet till Frankrike. Moz imponerande stort utan sitt framträdande utan att vara generös med Smithsklassiker. Vi skymtade icke-vegansk grädde vid churros, granskning någon? Snook återförenades, typ, när Oskar Linnros gästade Daniel Adams-Ray – vår hållning är dock: ingen Mister Cool, ingen återförening. Vi vill dricka billig öl med FIDLAR.

Fredag
Regnet som liknar syndafloden som har besegrat en stor del av festivalpubliken vilket delvis bidar till att Erik Lundin möts av ett välfyllt Linnétält. Kamasi Washington tar upp sin farsa på scen som också spelade saxofon. Floating Points låter som ett modernt Pink Floyd. Alla på festivalområdet pratar om Zara Larsson – hela tiden. The Tallest Man On Earth drar över medan Carl letar efter Pete. The Libertines bjuder på en äkta libsspelning med höga toppar, djupa dalar och en stor dos oförutsägbarhet. Lerfältet i öhagen får folk att tänka tillbaka på de tidiga åren i Hultsfred. PJ Harveys spöklika avslutning på dagen passar perfekt i regnet.

Lördag
Syndafloden fortsätter trots att festivalen tar slut på ryktet att 2016 vore det sista året i Slottsskogen. Stormzy körde över Linnétältet fullständigt när den brittiska grimevågen till slut tog sig till Sverige. Jamie xx kom med sol och rave när Azalea för en stund förvandlades till Dungencenen. Den alkoholfria baren upplevde ingen rusning även denna dag. Way Out West har aldrig hört talas om sågspån. Massive Attack hade med sig Young Fathers men skippade många gamla hits. Fokuset skiftade istället till den imponerande liveshowen, big up till översättaren som översatte alla budskap till svenska. Hagakyrkan är den perfekta platsen att återfå harmoni efter en festival, William Basinskis konstmusik följt av Hauschka fick oss att bli posörer, vi älskade det. Hagakyrkan har fått upp vårt hopp om Stay Out West igen. Det blir ett Way Out West 2017, då vill vi ha allt i Hagakyrkan.

Advertisements

Kommentera

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s